2019. november 16-án, szombaton, indulás 8 órakor.
2009-ben indult el az Európai Hulladékcsökkentési Hét kezdeményezés. Idén 2019. november 16–24. között kerül megrendezésre (https://hulladekcsokkentesihet2019.hu/), s kiemelt témája a környezettudatos szemléletformálás, az oktatás a hulladékkeletkezés megelőzése érdekében – „Nyisd ki a szemedet és csökkentsd a szemetet!” szlogennel.
Az idei évben arra buzdítunk mindenkit, hogy járjon nyitott szemmel, fedezze fel, majd oldja meg azokat a helyzeteket, melyekben hulladékok keletkezését tudjuk  megelőzni, illetve csökkenteni tudjuk ezek mennyiségét.
Idén a NATE már két programot is szentelt a témának, hiszen ennek jegyében vetítette a Szeméttel elárasztva (Trashed) című dokumentfilmet október 21-én. Annak érdekében, hogy valóban megértsük, hogy a szemét nem tűnik el a szemünk elöl azzal, hogy a kukásautó elszállítja azt a házunk elöl. Szembesülnünk kell azzal, hogy mi is történik vele és ennek milyen következményei vannak.
Ezért telekocsis kirándulást szervezünk november 16-án délelőtt a hozzánk legközelebb lévő Pusztazámori Hulladéklerakóba (35 km Nagykovácsitól az M7-en; koordináták: 47°22’39”N, 18°47’53”E). Itt szembesülhetünk szemetelésünk következményével!

A kirándulásra jelentkezni a perego.nate@gmail.com drótposta címen lehet.

Telekocsis utat tervezünk, ezért akinek lesz még üres hely a kocsijában s hajlandó utas vinni, az legyen szíves az alábbi linken (https://doodle.com/poll/gh5vgg2mdcgihxqa) megjelölni a szabad helyek számát.

Tovább az eszköztárra