Múlt hét elején elkezdte az ELMŰ a favágást Nagykovácsiban. Sajnos tudomásunk szerint nem kapott róla értesítést a Hivatal sem, így felkészületlenül ért sokakat a dolog. Szerencsére a NATE különösen érzékeny a témára, igyekszünk figyelni a fáinkra, így egyik tagunk nagyon gyorsan reagált és jelezte, hogy a munka meglehetősen barbár módon zajlik. Ezt követően a NATE telefonon értesítette a Polgármesteri Hivatalt és tiltakozott az ELMŰ-nél is. A Hivatal gyorsan reagált, felvette a kapcsolatot az ELMŰ-vel és a megbízott vállalkozójával is, melynek köszönhetően a mértéken felüli vágások abbamaradtak.

Mivel még nincs az összes vezeték környéke a szabályoknak megfelelően „kitisztítva” az ágaktól, fontos tudjuk, mire számíthatunk. Az alábbiakat kell tudni:

– A már levágott ágakat az ELMŰ el fogja vitetni. A favágást végzők (az ELMÜ megbízott alvállalkozói) hoznak darálót és a ledarált ágakat elviszik. Ezt már elkezdték a remeteszőlősi úton, nemsokára ide a faluba is eljutnak. 

– Az a szabály, hogy CSAK 5 MÉTERES védőövezetet vághatnak 3 irányba a vezetéktől! Reméljük, a későbbiekben erre gondosabban fognak ügyelni! (Tehát 2 oldalra és alulra, a vezeték ALATT 5 méterrel vághatják le a fákat.)

– Mivel a 20kV-os feszültségű hálózatot érinti a dolog, a következő utcákban várható még fagallyazási munka: Kossuth L u, Telki út, (ha még nem volt meg végig), Sport u, Bánya u., és esetleg más utcák is. A könnyű felismerhetőség miatt: minden ELMŰ vezeték, ahol az oszlopokon NINCS lámpatest, és az oszlopon a „Nagyfeszültség” felirat látható, ezeken a vezetékeken még várható gallyazás.

– A Polgármesteri Hivatal és a NATE is kéri, figyeljünk és segítsünk abban, a következő vágások lehetőleg ne lépjék túl az 5 méteres határt. Aki a hét elejihez hasonló, túlzott mértékű vágással találkozik, kérjük jelezze!

Tovább az eszköztárra