Játszótér

Nagykovácsi legnagyobb, központi helyén, az Arany János utca – Bánya utca találkozásánál fekvő játszótere jelenlegi állapotában kisebb gyermekek részére használhatatlan, a rajta lévő néhány játék rossz állapotban van, így annak teljes felújítása elkerülhetetlen. A NATE és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Nagykovácsi csoportja más szervezetekkel karöltve elhatározták a játszótér felújítását.

A NATE 2010-ben részt vett az ÖKOTÁRS Alapítvány és a MOL Zrt. által együttesen kiírt 2 fordulós pályázaton (Zöldövezet Program 2010), melynek segítségével Nagykovácsi területén, a Bánya utca és az Arany János utca által határolt területen található játszótér zöldfelületét szeretné növelni, zöld növényzet (bokrok, fák) ültetésével. A pályázat anyagi segítségével, az egyesület saját pénzeszközeivel és a helyi lakosok, civil szervezetek összefogásával, aktív közreműködésével a tervezés és a gyakorlati megvalósítás során, a fenti cél megvalósíthatóvá válik.

A Nagykovácsi Nagycsaládos Csoport azóta aktív pénzgyűjtésbe kezdett, sok rendezvényt a játszótér javára ajánl fel, így folyamatosan nő a játszótérre kerülő játékszerekre a pénz.
Az egyesületünk a pályázat megnyerése óta szorgalmazza az egész játszótér rekonstrukcióját, hogy hosszú távon élvezhető, kellemes közösségi hely alakuljon ki mind a gyermekek, mind a szülők számára.
Civil felajánlásként kiviteli terv készült, pénzadományokat, és egyéb felajánlásokat gyűjtöttünk.
2012-ben az Önkormányzattal többoldalú szerződést kötöttünk a játszótér megvalósítására, melynek munkálatai már elkezdődtek.

A NATE a növénytelepítésre pályázaton nyert pénzt és saját önrészét együttesen 768.000,-Ft-ot a játszótér parkosítására (kizárólag növények telepítésére) használhatja fel úgy, hogy civil összefogással ültetheti el azokat.

A tervek szerint augusztusban látható lesz a játszótér struktúrája, és járólapok jelzik majd az utakat. Ezt az Önkormányzat építteti meg.

A meglévő, használható játékokat felújítva visszaállítják, és új játékok kerülhetnek a játszótérre a rendelkezésre álló pénztől függően.

A Nate először a füvesíteni szeretné a játszóteret, majd szeptemberben fákkal, bokrokkal népesítené be a teret, amelyhez a civilek személyes közreműködését megszervezi.

Tovább az eszköztárra