Szeretnél tenni azért, hogy a helyi közösség még jobb legyen?

Szívesen támogatnád a helyi civilek munkáját?

Tele az összes pakolóhely a házban?

Civilként úgy érzed, sokkal többre lennétek képesek, ha a megfelelő eszközeitek meglennének hozzá?

Az (egyik lehetséges) megoldás: tárgyi adományozás!

A Nagykovácsi Természet- és Környezetvédő Egyesület (NATE) helyi megvalósítóként vesz részt az országos szinten meghirdetett programban, melynek célja a környezet- és társadalomtudatos tárgyi adományozás (amikor feleslegessé vált, de mások számára még használható, jól funkcionáló tárgyainknak új gazdát keresünk) kultúrájának elterjesztése.

Ezt a folyamatot segíti a HUMUSZ által üzemeltetett tulsokcucc.hu adatbázis, mely mindkét oldal számára segítséget nyújt: a felajánlóknak, hogy tárgyaikkal, eszközeikkel társadalmilag hasznos munkát végző szervezetek (civil szervezetek, oktatási- és szociális intézmények) mindennapi működését segíthessék, az adományfogadóknak pedig, hogy kéréseiket, igényeiket minél szélesebb közönség felé tolmácsolhassák. Az adatbázis területi és tematikus szűrési funkcióval van ellátva.
A NATE, mint a Nulla Hulladék Hálózat tagja a gyakorlatban is tesz e célok a megvalósításáért. Nagykovácsi területén és vonzáskörzetében keresünk adományfogadókat, illetve adományozókat. Levesszük mindkét fél válláról a bekapcsolódással járó adminisztrációs terheket! Szeretnénk egyúttal a tárgyak helyett ismét egymás felé fordítani az embereket és építeni a helyi közösséget. Vállalásunknak megfelelően az első negyedévben keresünk legalább 10 olyan szervezetet, amelyek megfogalmazzák igényeiket, és keresünk olyan cégeket vagy magánszemélyeket, amelyek e szervezetek részére felajánlanak olyan tárgyakat, melyek számukra már fölöslegessé váltak.
Ennek eredményét a Húsvét körüli időpontban megszervezendő rendezvény keretében fogjuk ismertetni.

Szeretettel várjuk az adományfogadók és adományozók érdeklődését, jelentkezését a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

A projektet és a rendezvényt a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programja a Hulladék Munkaszövetséggel együttesen támogatja.