nate-banner-2.png

 

NATE Esték 30.

2022. november 23. 18:30-kor ÖKOFILMKLUB az Öregiskolában (Kossuth L. u. 78)

Az irány, az körkörös

GoingCircular web

A növekvő népesség, a túlfogyasztás, a beszűkölő erőforrások, masszív környezetkárosítás és a klímaváltozás világszerte komoly kihívást jelentenek. A körforgásos gazdaság csökkentené a környezetre nehezedő nyomást, biztosítaná a nyersanyagforrásokat, javítaná a versenyképességet és rengeteg új munkahelyet teremtene, miközben a fogyasztók jobb, tartósabb használati tárgyakhoz juthatnak. A hulladékcsökkentés, a környezetbarát terméktervezés és az újbóli felhasználás olcsóbb a vállalkozásoknak is.

korkoros gazdasag

Noha az élővilág körforgásos elven működik évmilliárdok óta, ez mégis igazi paradigma váltás az emberi társadalom számára. Ezek a kérdéseket mutatja be Richard Dale és Nigel Walk rendező „Going circular” 2021-es dokumentumfilmje (89 p.; magyar feliratos).

A film utáni beszélgetést Sárosi Eszter (Greenius) vezeti.

 

 

NATE Esték 29

2022. október 24. 18:30-kor
ÖKOFILMKLUB az Öregiskolában (Kossuth L. u. 78)

Az erő bennünk van

NATE Esték 28.

Ökofilmklub az Öregiskolában szeptember 26-án 18:30

A villanykörte-összeesküvés

izzok

NATE Esték 27.

Ökofilmklub az Öregiskolában május 9-én 18:30

NATE Esték 26.

Ökofilmklub az Öregiskolában február 24-én 18:30

Becsüld a földet

Következő Ökofilmklubunkon a 2020-ban bemutatott Becsüld a földet (Kiss the ground) című 84 perces amerikai dokumentumfilmet vetítjük.

Becsuld a talajt

2021. november 4. 18:30-kor ÖKOFILMKLUB az Öregiskolában

Erdők ideje

Történelme során emberiség alig hagyott érintetlen ősi erdőterületeket. Napjainkban az erdők olyan fontos funkciókat látnak el, mint a táj és a talaj termékenységének megőrzése, az édesvízellátás szabályozása, a biológiai sokféleség megőrzése, az éghajlatváltozás mérséklésének elősegítése, rekreáció, valamint faanyag és egyéb erdei termékek előállítása. Ma már az intenzív, ipari mezőgazdaságból jól ismert mintát követi az erdészet is, melynek jellemzői a nagy mértékű gépesítés, monokultúra, műtrágyák és növényvédőszerek kiterjedt használata stb.

NATE Esték 23

2021. szeptember 20. 18:30-kor

ÖKOFILMKLUB az Öregiskolában: Uprooted – The Olympic Tribe